GRAVIDITETS MYTER!

(null)

Nu när man prövat på hela grejen med att vara gravid för första gången så tänkte jag ta och underlätta för er andra människor som planerar att bli gravida, nämligen genom att svara på dessa "myter" som jag fick höra så otroligt mycket om under min graviditet! Nästan alla människor jag träffade hade så mycket åsikter och påståenden om vilket kön min bebis var baserat på skrönor, tillexempel att jag skulle få en pojke för att min mage såg ut på ett visst sätt osv. Så därför ska jag nu svara på dessa myter/skrönor, vilka som stämde och inte stämde. 

Myt nummer 1: 
Formen på min mage avslöjar vilket kön min bebis är. Är magen hög så är det en pojke och är magen bred så är det en flicka. 
- Ja, alltså det här fick jag höra så mycket om. Folk bad mig dra upp tröjan och visa min mage så dom kunde berätta om det var en pojke eller en flicka jag skulle få. och ALLA påstod att jag skulle få en pojke för att jag hade en hög mage, det syntes liksom inte bakifrån att jag var gravid. Men detta stämde ju inte, då jag fick en liten Alice så på mig funkade denna spådom inte. 

Myt nummer 2:
Om man får en hormon-rand som går från naveln och neråt så får man en flicka. 
- Jag fick aldrig någon hormon-rand så återigen trodde man att jag skulle få en pojke. Detta stämde återigen inte. 

(null)

Myt nummer 3:
Beroende på om man är sugen på sött eller salt så kan man avgöra vilket kön man ska få. Är man sugen på sötsaker så ska man få en flicka är man sugen på salt så får man en pojke. 
- Dom första 4 månaderna åt jag bara sötsaker och jag hade riktiga cravings efter choklad men sen helt plötsligt så ändrades det och jag blev illamående av tanken på allt som var sött och ville jag bara äta surt och salt, gurka med salt, tomat med salt och riktigt surt godis. Därför kan jag inte påstå att detta heller stämmer. 

Myt nummer 4: 
Smörjer du inte in magen med olja varje dag så kommer du få bristningar på magen. 
- Jag kan säga att jag kanske smörjde in min mage en gång och sen aldrig igen för jag tyckte att det blev så otroligt kladdigt och det var varmt och det blev bara obehagligt. MEN jag fick inte en enda bristning på magen utan jag fick två stycken på höfterna, en på varje sida men det är absolut inget man tänker på och det syns inte heller då kläderna döljer det. 

Myt nummer 5:
Om mamman mår illa så är det hundra procent en flicka i magen. 
- Det här är det enda som stämde in på mig. Ja jag mådde illa och jag fick en liten flicka men fortfarande finns det verkligen vetenskapliga belägg för detta? Tror faktiskt inte det. 

Så lyssna inte på alla dessa skrönor, dom förvirrar bara din redan förvirrade gravid hjärna och det är inte vad du behöver just då. Bara sit back and relax och ta en dag i taget! 
Kramisar